آرتروز قابل پیشگیری و قابل کنترل نیست درمان قطعی ندارد ولی با این بیماری می توان زندگی کرد و زندگی با کیفیت داشت.آرتروز در نیمی از کسانیکه که یافته های تصویربدتری دارند توام با علامت است ولی در نیمی دیگر هیچ علامتی ندارد.
آرتروز چیست؟
آرتروز یک بیماری دژنراتیو و یا تخریب کننده فضای مفصلی به مرور زمان می باشد.
انواع آرتروز
این بیماری می تواند در سنین مختلف انواع متفاوتی داشته باشد که بر اساس سنین متفاوت می تواند بروز علائم در آن متفاوت باشد.
آرتروز اولیه
این شایعترین شکل آرتروز است و به نظر می رسد بیشتر به دلیل “ساییدگی” در طول زمان باشد. به همین دلیل ، با پیری همراه است. در واقع ، سن مهمترین عامل خطر ابتلا به استئوآرتریت است و هرچه فرد از مفاصل خود استفاده کند ، بیشتر احتمال دارد که از این نوع آرتروز اولیه رنج ببرند.از نظر تئوری ، این بدان معناست که اگر ما در سن کافی پیشرفته زندگی کنیم ، آرتروز اولیه اجتناب ناپذیر است.
افراد تمایل دارند که از سن ۵۵ یا ۶۰ سالگی به این نوع آرتروز مبتلا شوند. بنابراین ممکن است در برخی مفاصل موضعی باشد. آرتروز اولیه معمولاً توسط محل درگیری (به عنوان مثال دست و پا ، زانو ، مفصل ران) تقسیم می شود ، اگرچه ممکن است چندین مفصل را نیز درگیر کند.
مشاوره و راهنمایی
با تیمی از متخصصان ویژه در زمینه بیومکانیک، متعهد هستیم که به ورزشکاران، مربیان و علاقه مندان به ورزش در درک و بهبود عملکرد ورزشی انها از طریق لنز تحلیلی علمی کمک کنیم.
فرم درخواست مشاوره رایگان
آرتروز ثانویه
این شکل از آرتروز ناشی از شرایطی است که باعث تغییر در محیط ریز غضروف می شود. چنین شرایطی شامل ضربه قابل توجه ، ناهنجاری های مادرزادی مفصل ، نقص متابولیکی (به عنوان مثال ، بیماری ویلسون) ، عفونت ها ، بیماری ها (به عنوان مثال نوروپاتیک) و اختلالاتی که ساختار و عملکرد طبیعی غضروف را تغییر می دهد (به عنوان مثال ، آرتریت روماتوئید ، نقرس).
آرتروز ثانویه تمایل دارد در افراد نسبتاً جوان حدود ۴۵ یا ۵۰ ساله ظاهر شود.
عوامل خطر مشترک که می توانند منجر به آرتروز ثانویه شوند عبارتند از:
-
ضربه:
شکستگی استخوان (معمول در هنگام ورزش) احتمال ابتلا به آرتروز در مفصل آسیب دیده را افزایش می دهد. متأسفانه ، این همچنین بدان معنی است که فرد در سنین پایین تر از کسانی که آرتروز اولیه دارند ، از آرتروز شدید تر رنج ببرد.
-
چاقی:
در این حالت یک پا ، ۳-۶ برابر وزن بدن فرد از طریق زانوها منتقل می شود. بنابراین ، منطقی است که افزایش وزن بدن منجر به ایجاد نیروی اضافی از طریق زانوها در هنگام راه رفتن شود. این وزن بر روی مفاصل (به خصوص در زانوها و پهلوها) قرار دارد و باعث می شود که آنها سریعتر فرسوده شوند.
-
بی تحرکی:
این امر نه تنها باعث افزایش وزن می شود بلکه کم تحرکی با ضعیف شدن عضلات و تاندون های اطراف مفاصل نیز ارتباط دارد. این خطر ابتلا به آرتروز را افزایش می دهد زیرا عضلات به اندازه کافی قوی نیستند که بتوانند مفاصل را به طور صحیح مرتب ، پایدار و پشتیبانی کنند. به همین دلیل است که انجام فعالیتهای کم فشار تر مثل یوگا ، ایروبیک و یوگاه که بر تقویت ، حالت و دامنه حرکت تأکید دارند بسیار مهم است.
-
وراثت:
مطالعات اپیدمیولوژیک تاریخچه خانواده اخیراً شواهدی از تأثیر ژنتیکی بر آرتروز (خصوصاً در دستها ، زانوها و پهلوها) را نشان داده است. مطالعات دوقلو نشان داده است که وراثت پذیری بسته به مفصل مبتلا متفاوت است ، اما به طور کلی ، آنها وراثت پذیری 50٪ یا بیشتر را نشان می دهند. مطالعات همچنین درگیری کروموزوم های خاص (به عنوان مثال 2q ، 9q ، 11q و 16p) و ژن هایی مانند CRTM (پروتئین ماتریس غضروف) ، CRTL (پروتئین پیوند غضروف) و کلاژن II ، IX و XI را پیشنهاد کرده اند.
-
استفاده بیش از حد مفصل:
این یا به دلیل استفاده مکرر از پیوستن در شغل یا در طول فعالیت های اوقات فراغت است. یک دلیل این اتفاق در حین کار این است که در طول روزهای طولانی ، عضلات به تدریج خسته می شوند و دیگر به عنوان محافظ مفصلی عمل نمی کنند.
-
سایر شرایط:
اینها ممکن است شامل نوروپاتی محیطی و اختلالات عصبی عضلانی باشد که فشار غیرطبیعی را بر روی مفصل وارد می کند. بیماری هایی که باعث التهاب می شوند ، مانند آرتریت روماتوئید ، می توانند خطر ابتلا به آرتروز را در سنین بالاتر افزایش دهند.
آیا آرتروز درمانپذیر نیست؟
آرتروز قابل پیشگیری و قابل کنترل نیست درمان قطعی ندارد ولی با این بیماری می توان زندگی کرد و زندگی با کیفیت داشت.آرتروز در نیمی از کسانیکه که یافته های تصویربدتری دارند توام با علامت است ولی در نیمی دیگر هیچ علامتی ندارد.
در اسپورتک بعنوان شعبه دوم کلینیک پروفسور فروغ متخصصیی بعد از شرح حال و معاینه دقیق بیماران بهترین درمان با بهترین امکانات را برای بهبود بیماران در نظر می گیرند.
آرتروز بیشتر در سنین میانسالی رخ می دهد.قسمتهای مختلف بدن ممکن است دچار این بیماری شود ولی بیشترین محل مفصل زانوست.
در چه زمانی این بیماری باعث ورم و درد می شود؟
زمانیکه مفصل بیمار دچار التهاب می شود ورم و درد از علایم بیمار خواهد بود.
تشخیص آرتروز :
آرتروز با شرح حال و معاینه بالینی و رادیوگرافی تشخیص داده می شود.
۱۰ توصیه کلیدی در درمان آرتروز :
- ورزش کنید
- وزن خود را کنترل کنید
- تغذیه سالم داشته باشید.
- پله بالا و پایین رفتن را استاندارد انجام دهید.
- داروهای مسکن مگر در موارد ضرورت مصرف نکنید.
- هیچ دارویی غضروف ساز نیست ولی کمک کننده است.
- با پزشک خود مرتبا مشاوره نمایید
- از کفش و صندل مناسب استفاده کنید.
- در صورت نیاز از عصا استفاده کنید.
- از پمادهای موضعی استفاده کنید.
درمان خانگی درد بیماری:
استفاده از پمادهای موضعی مانند پماد فلفل،روغن سیاه دانه ،پماد دیکلوفناک و..
استفاده از کمپرس آب یخ به مدت ۱۵ دقیقه روزی دوبار
استفاده از کمپرس آب سرد هر بار پانزده دقیقه برای دوبار دررزو
استفاده از پودر سنجد
مصرف بادام و ماهی ماند ماهی سالمون
مشاوره و راهنمایی
با تیمی از متخصصان ویژه در زمینه بیومکانیک، متعهد هستیم که به ورزشکاران، مربیان و علاقه مندان به ورزش در درک و بهبود عملکرد ورزشی انها از طریق لنز تحلیلی علمی کمک کنیم.
فرم درخواست مشاوره رایگان
درمانهای موثر در بیماری آرتروز :
- ورزش درمانی
- ماساژ
- طب سوزنی
- فیزیوتراپی
- تزریق درون مفصلی
- جراحی اصلاحی
- جراحی تعویض مفصل